Carne de porc cu prune
Ingrediente:
• 500 g de carne de porc,
• 1 pahar de prune,
• 2 cepe,
• 3linguri de ulei vegetal,
• 2-3linguri de vin sec,
• 1½linguri de piure de roşii sau pastă,
• 1½ făină de grîu,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 pahar de orez.
Mod de preparare:
Carnea de porc pregătită se taie bucăţi nu foarte mari, se sară, se piperează, se prăjeşte, adăugîndu-se ceapa. Spălăm prunele, înlăturăm sîmburii, fierbem înăbuşit cu adaos de vin roşu sec. În cazan se amestecă carnea prăjită cu ceapă, prunele cu zeama lor, roşiile prăjite şi ele şi făina prăjită şi ea şi diluată cu bulion, adăugaţi sare şi fierbeţi înăbuşit pînă este gata.
Înainte de se servi puneţi orezul fiert pe farfurie, carnea cu prune, turnaţi sos obținut la fierbere.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1896
- Populația:
- 759 locuitori
Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Valea Perjei a fost menționat documentar în anul 1896.