15 martie 2011, 10:46 views 25348

Carne de porc cu prune

Ingrediente:

•    500 g de carne de porc,
•    1 pahar de prune,
•    2 cepe,
•    3linguri de ulei vegetal,
•    2-3linguri de vin sec,
•    1½linguri de piure de roşii sau pastă,
•    1½ făină de grîu,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 pahar de orez.

Mod de preparare:

Carnea de porc pregătită se taie bucăţi nu foarte mari, se sară, se piperează, se prăjeşte, adăugîndu-se ceapa. Spălăm prunele, înlăturăm sîmburii, fierbem înăbuşit cu adaos de vin roşu sec. În cazan se amestecă carnea prăjită cu ceapă, prunele cu zeama lor, roşiile prăjite şi ele şi făina prăjită şi ea şi diluată cu bulion, adăugaţi sare şi fierbeţi înăbuşit pînă este gata.

Înainte de se servi puneţi orezul fiert pe farfurie, carnea cu prune, turnaţi sos obținut la fierbere.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
221 locuitori

Cuzmenii Vechi este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Cuzmenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.