Ghiveci ţărănesc
Ingrediente:
- 600 g carne de porc,
- 5-6 cartofi,
- 2 dovlecei,
- 3 morcovi,
- 2 roşii,
- 4 cepe,
- 2 linguri ulei,
- 2 pahare bulion de carne,
- ½ lămîie,
- 3-4 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- tarhon,
- mentă verde,
- 2 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.
Mod de preparare:
Carnea se taie astfel ca să revină cîte 2-3 bucăţi la porţie şi se prăjeşte. Roşiile decojite, cartofii, dovleceii şi morcovii se taie cuburi. Ceapa se taie şi se prăjeşte.
În ulcele de ceramică se pun carnea şi legumele, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu bulion. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru 1,5-2 ore. La sfîrșit se presară cu usturoi pisat şi se stropeşte cu zeamă de lămîie.
Ghiveciul se serveşte presărat cu pătrunjel tocat, se garniseşte cu crenguţe de mentă şi tarhon.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 117 locuitori
Lunga Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga Noua alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Lunga Noua a fost întemeiat în anul 1925.