21 octombrie 2010, 10:45 views 18329

Piept de porc cu sos acru-dulce

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc de la piept,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 lingură muştar,
  • ½ pahar oţet de mere,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se înlătură oasele, carnea se taie bucăţi, se freacă cu un amestec de zahăr, sare, piper şi muştar, apoi se marinează 1-2 ore. După aceasta carnea se pune într-o tavă unsă cu ulei şi se dă la cuptor. Zeama, care a o lasă carnea, se strecoară, se amestecă cu oţet şi se fierbe pînă se îngroaşă sosul. Turnăm sosul pe carne înainte de a fi servită. Acest fel de mîncare se potriveşte minunat cu fructe şi legume marinate.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1602 locuitori

Borceag este un sat şi comună din raionul Cahul. Borceag este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 137 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Borceag a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.