File de porc marinat în vin
Ingrediente:
- 700-800 g file de porc,
- 1 pahar vin alb sec,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- ardei iute măcinat.
Mod de preparare:
Fileul (sau muşchiul intern în întregime) se curăţă de pieliţe, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu vin şi se pune la marinat pentru 4-6 ore. Fileul se prăjeşte în tigaie pe toate părţile la temperatura de 150-180° timp de 15-20 minute. Se serveşte cu mămăligă şi mujdei. Fileul poate fi prăjit şi la grătar. Carnea se taie bucăţi (cîte 2-3 la o porţie), se bate uşor, se presară cu sare, se unge cu muştar, se trece prin faină şi se rumeneşte pe toate părţile. Carnea se pune în ceaun, pe fiecare bucată se pune ceapă prăjită şi o felie de roşie (fără pieliţă), se pipărează, se acoperă cu frişcă şi se înăbuşă sub capac pînă este gata. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă ciupercile fierte si tăiate mărunt, sare si verdeaţă.
Carnea se serveşte acoperită cu sosul în care s-a înăbuşit, se garniseşte cu verdeaţă. Mămăliga cu unt se serveşte separat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1945
- Populația:
- 179 locuitori
Rubleniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Rubleniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Soroca și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 179 de oameni. Satul Rubleniţa Nouă a fost înființat în anul 1945.