21 octombrie 2010, 10:32 views 29368

File de porc marinat în vin

Ingrediente:

  • 700-800 g file de porc,
  • 1 pahar vin alb sec,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • ardei iute măcinat.

Mod de preparare:

Fileul (sau muşchiul intern în întregime) se curăţă de pieliţe, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu vin şi se pune la marinat pentru 4-6 ore. Fileul se prăjeşte în tigaie pe toate părţile la temperatura de 150-180° timp de 15-20 minute. Se serveşte cu mămăligă şi mujdei. Fileul poate fi prăjit şi la grătar. Carnea se taie bucăţi (cîte 2-3 la o porţie), se bate uşor, se presară cu sare, se unge cu muştar, se trece prin faină şi se rumeneşte pe toate părţile. Carnea se pune în ceaun, pe fiecare bucată se pune ceapă prăjită şi o felie de roşie (fără pieliţă), se pipărează, se acoperă cu frişcă şi se înăbuşă sub capac pînă este gata. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se adaugă ciupercile fierte si tăiate mărunt, sare si verdeaţă.

Carnea se serveşte acoperită cu sosul în care s-a înăbuşit, se garniseşte cu verdeaţă. Mămăliga cu unt se serveşte separat.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
49 locuitori

Dermengi este un sat din cadrul comunei Budăi, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 49 de locuitori. Satul Dermengi a fost atestat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.