15 martie 2011, 10:43 views 36753

Sarmale asortate

Mod de preparare:

În dependenţă de anotimp şi de regiune sarmalele în Moldova sînt preparate nu numai în frunze de viţă-de-vie şi varză, ci şi în măcriş, în frunze tinere de arţar, podbal, sfeclă. Înainte să fie folosite ele sunt opărite în apă sărată. Apoi se pregătesc conform reţetei „Sarmale moldoveneşti”. Vor fi mai apetisante la servire sarmalele asortate învelite într-o frunză mare de varză.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.