Zraze „Nistru”
Ingrediente:
- 600 g carne de porc (pulpă sau piept),
- 3 linguri untură,
- 2 linguri unt,
- sare,
- piper negru măcinat,
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 1 ceapă,
- 1 lingură untură,
- 1 ou,
- 2 linguri frişca,
- 1 lingură caşcaval mărunţit,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt.
Mod de preparare:
Carnea se taie cîte 2 bucăţi la o porţie se bate pînă la grosimea de 0,5 cm, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se răsucesc cîrnăciorii şi se prăjesc pe toate părţile în untură călită, apoi se dau la cuptor pentru 4-5 minute.
Prepararea umpluturii: Ouăle se bat cu frişcă, se sărează, se dau la cuptor. Omleta se taie fidea, se adaugă caşcaval, pătrunjel, ceapă prăjită, se pipărează şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1610
- Populația:
- 5094 locuitori
Ghidighici este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Ghidighici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5094 de oameni. Satul Ghidighici a fost menționat documentar în anul 1610.