Pîrjoale ca la Chişinău
Ingrediente:
- 800 g carne de porc,
- 2 ouă,
- 3 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri de făină de grîu.
Pentru liezon:
- 2 ouă,
- 2 linguri făină de grîu,
- 2 linguri lapte,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele şi se da prin maşina de tocat de 2 ori. Se adaugă sare, piper, ouă şi se amestecă bine. Se formează pîrjoale, se trec prin făină şi liezon, se rumenesc în tigaie pe ambele părţi şi se coc în cuptor pînă sunt gata.
Prepararea liezonului: Ouăle se bat, se adaugă sare, piper, lapte, faină şi se amestecă bine.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1570
- Populația:
- 1631 locuitori
Dumbrăviţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dumbrăviţa, Valea lui Vlad și Bocancea-Schit. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1631 de oameni. Satul Dumbrăvița a fost atestat documentar în anul 1570.