15 martie 2011, 10:39 views 29334

Sarmale în ardei dulce

Ingrediente:

•    5-7 ardei dulci mari,
•    2 căpăţini de varză nu prea mari,
•    500 g de carne de porc,
•    2-3 linguri de orez,
•    2 cepe,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2linguri de verdeaţă tocată,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    6-8 roşii sau 1½linguri de roşii sau pastă de roşii,
•    1-2ardei dulci,
•    ½ pahar de borş acru sau un vîrf de cuţit de sare de lămîie,
•    1 pahar de smîntînă.

Mod de preparare:

Înlăturaţi seminţele, spălaţi ardeii. Preparaţi sarmalele confrom reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. Ardeii pregătiţi umpleţi-i cu sarmale şi îndesaţi-le bine. Preparaţi sarmalele mai departe conform reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”.  În cazul în care pregătiţi sarmale asortate cu varză, cu frunze de viță-de-vie, o parte din varză este înlocuită cu frunzele de viţă-de-vie (vezi reţeta „Sarmale moldoveneşti”). Sarmalele pregătite conform reţetei date au o nuanţă de gust în plus şi arată mai interesant pe farfurie.

Se servesc ardeii umpluţi cu sarmale cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.