Sarmale în ardei dulce
Ingrediente:
• 5-7 ardei dulci mari,
• 2 căpăţini de varză nu prea mari,
• 500 g de carne de porc,
• 2-3 linguri de orez,
• 2 cepe,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 2linguri de verdeaţă tocată,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de dafin,
• 6-8 roşii sau 1½linguri de roşii sau pastă de roşii,
• 1-2ardei dulci,
• ½ pahar de borş acru sau un vîrf de cuţit de sare de lămîie,
• 1 pahar de smîntînă.
Mod de preparare:
Înlăturaţi seminţele, spălaţi ardeii. Preparaţi sarmalele confrom reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. Ardeii pregătiţi umpleţi-i cu sarmale şi îndesaţi-le bine. Preparaţi sarmalele mai departe conform reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. În cazul în care pregătiţi sarmale asortate cu varză, cu frunze de viță-de-vie, o parte din varză este înlocuită cu frunzele de viţă-de-vie (vezi reţeta „Sarmale moldoveneşti”). Sarmalele pregătite conform reţetei date au o nuanţă de gust în plus şi arată mai interesant pe farfurie.
Se servesc ardeii umpluţi cu sarmale cu smîntînă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1900
- Populația:
- 145 locuitori
Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.