21 octombrie 2010, 11:51 views 110683

Tocană de porc cu mămăligă

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 40 g slănină,
  • 5 cepe,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • roșii.

Mod de preparare:

Carnea se taie feliuţe şi se prăjeşte cu slănină. Se adaugă ceapa tăiată semiinele, sarea, piperul, foile de dafin. Usturoi pisat, adăugăm cînd e gata.
Tocana se serveşte cu mămăligă, se garniseşte cu pătrunjel şi felii de roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
288 locuitori

Comarovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Comarovca a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.