21 octombrie 2010, 11:51 views 108368

Tocană de porc cu mămăligă

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 40 g slănină,
  • 5 cepe,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • roșii.

Mod de preparare:

Carnea se taie feliuţe şi se prăjeşte cu slănină. Se adaugă ceapa tăiată semiinele, sarea, piperul, foile de dafin. Usturoi pisat, adăugăm cînd e gata.
Tocana se serveşte cu mămăligă, se garniseşte cu pătrunjel şi felii de roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1862 locuitori

Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.