21 octombrie 2010, 11:51
108368
Tocană de porc cu mămăligă
Ingrediente:
- 600 g carne de porc,
- 40 g slănină,
- 5 cepe,
- 2-3 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- pătrunjel verde,
- roșii.
Mod de preparare:
Carnea se taie feliuţe şi se prăjeşte cu slănină. Se adaugă ceapa tăiată semiinele, sarea, piperul, foile de dafin. Usturoi pisat, adăugăm cînd e gata.
Tocana se serveşte cu mămăligă, se garniseşte cu pătrunjel şi felii de roşii.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1634
- Populația:
- 1862 locuitori
Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.