21 ianuarie 2011, 17:19 views 14930

Pui la grătar

Ingrediente:

•    2 pui,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    1 lingură de vin de masă,
•    3 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Puiul se taie în două de-a lungul şirei spinării, se bate uşor, se sară, se piperează pe partea interioară, se stropeşte cu vin, se unge cu ulei vegetal şi se lasă pentru 50-60 minute. Se frige pe reţeaua grătarului, periodic ungîndu-se cu ulei.

Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.