Pui la grătar
Ingrediente:
• 2 pui,
• 2 linguri de ulei vegetal,
• 1 lingură de vin de masă,
• 3 linguri de mujdei,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Puiul se taie în două de-a lungul şirei spinării, se bate uşor, se sară, se piperează pe partea interioară, se stropeşte cu vin, se unge cu ulei vegetal şi se lasă pentru 50-60 minute. Se frige pe reţeaua grătarului, periodic ungîndu-se cu ulei.
Mujdeiul se serveşte separat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1735
- Populația:
- 3108 locuitori
Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.