21 ianuarie 2011, 17:29 views 17809

Biftec la grătar

Ingrediente:

•    700 g de file de carne de vită,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    2 linguri de vin sec de masă,
•    4 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi de pelicule fileul de vită, tăiaţi (din partea mai groasă), transversal pe fibre, ţinînd cuţitul sub unghi drept, cîte o bucată la o porţie, bateţi un pic (pînă la grosimea de 1,5-2 cm) dîndu-le o formă rotundă. Ungeți carnea cu ulei vegetal şi stropiţi-o cu vin.

Prăjiţi biftecurile pe ambele părţi pe reţeaua grătarului unsă cu slănină afumată şi încinsă, după ce o scoateţi de pe grătar presăraţi-o cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1317 locuitori

Cotihana este o localitate din cadrul oraşului Cahul, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia localităţii constituia 1317 locuitori. Satul Cotihana a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.