File de porc la grătar
Ingrediente:
• 2-4 buc. de muşchi de porc,
• 2-3 linguri de ulei vegetal,
• 4 linguri de vin de masă,
• 4-5 căţei de usturoi,
• 100 g de slănină afumată,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
În carnea spălată, curăţată de tendoane şi pelicule se fac incizii de-a lungul fibrelor muşchiului şi puneţi în ele căţei de usturoi. Dacă carnea nu este grasă, puneţi în locurile inciziilor slănină afumată, tăiată ca tăieţeii. Stropiţi muşchiul cu vin, ulei vegetal, sare, piper, lăsaţi să se marineze 30-50 de minute. Muşchiul marinat puneţi-l pe ace de frigărui şi prăjiţi-l pe reţeaua încinsă unsă cu slănină. Întoarceţi periodic carnea, ca să se prăjească uniform.
Mujdeiul se serveşte separat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XVII
- Populația:
- 3308 locuitori
Scumpia este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Scumpia, Hîrtop și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3308 oameni. Satul Scumpia a fost menționat documentar la începutul secolului al XVII-lea.