15 martie 2011, 10:08 views 23771

Costiţă la grătar

Ingrediente:

•    700 g carne de porc (costiţe),
•    1-2 linguri de vin,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    2-3 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Îndepărtaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi transversal fibrelor cîte un cotlet cu os pentru o porţie. Curăţaţi osul de pelicule şi carne. O parte din os tăiaţi-o. Bateţi cotletul, stropiţi-l cu vin alb sec, cu ulei vegetal şi lăsaţi pentru 20-30 minute. Prăjiţi pe reţeaua de grătar unsă cu slănină afumată şi încinsă, pe ambele părţi, cotletul gata se presară cu piper, sare.

Puneţi costiţa în farfurie, pe os îmbrăcaţi un element decorativ o papiotă din hîrtie, mujdeiul se va servi separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
547 locuitori

Acui este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 547 de oameni. Satul Acui a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.