Antricot la grătar
Ingrediente:
• 700 g de carne de vită,
• 1 lingură de ulei vegetal,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1/3 pahar de mujdei.
Mod de preparare:
Antricotul se prepară din muşchi din partea lombară şi dorsală. Spălaţi şi curăţaţi carnea de pelicule şi tendoane, tăiaţi carnea cîte o bucată pentru o porţie (ţineţi cuţitul la tăiere sub un unghi de 45°), bateţi-le, daţi-le o formă ovală, ungeţi-le cu ulei, prăjiţi-le pe reţeaua de grătar bine încinsă pe ambele părţi pînă e gata. Imediat după frigere săraţi-o şi piperaţi-o.
Mujdeiul se serveşte separat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1806
- Populația:
- 1143 locuitori
Aluatu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Aluatu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1143 de oameni. Satul Aluatu a fost menționat documentar în anul 1806.