21 ianuarie 2011, 17:25 views 14423

Antricot la grătar

Ingrediente:

•    700 g de carne de vită,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1/3 pahar de mujdei.

Mod de preparare:

Antricotul se prepară din muşchi din partea lombară şi dorsală. Spălaţi şi curăţaţi carnea de pelicule şi tendoane, tăiaţi carnea cîte o bucată pentru o porţie (ţineţi cuţitul la tăiere sub un unghi de 45°), bateţi-le, daţi-le o formă ovală, ungeţi-le cu ulei, prăjiţi-le pe reţeaua de grătar bine încinsă pe ambele părţi pînă e gata. Imediat după frigere săraţi-o şi piperaţi-o.

Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
1203 locuitori

Cucoara este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucoara și Chircani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Cucoara a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.