
Frigărui din ficat la grătar
Ingrediente:
• 500 g ficat de porc sau vită,
• 100 g piept afumat,
• 2-3 cepe,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 3-4 linguri de mujdei.
Mod de preparare:
Ficatul spălat şi curăţat de vită sau de porc se taie bucăţi, se sară. Pieptul afumat se taie felii, ceapa − inele. Ficatul se pune alternîndu-se cu piept şi ceapă pe beţişoare pentru frigărui sau pe ace şi se frige pe reţeaua de grătar unsă cu slănină, întorcîndu-se periodic. Imediat după frigere se presară cu piper. Se serveşte cu legume de sezon şi se stropeşte cu mujdei.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1727
- Populația:
- 196 locuitori
Logăneşti este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 42 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 196 de oameni. Prima atestare a satului Logăneşti de pe rîul Ichel datează din anul 1727.