
Frigărui din ficat la grătar
Ingrediente:
• 500 g ficat de porc sau vită,
• 100 g piept afumat,
• 2-3 cepe,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 3-4 linguri de mujdei.
Mod de preparare:
Ficatul spălat şi curăţat de vită sau de porc se taie bucăţi, se sară. Pieptul afumat se taie felii, ceapa − inele. Ficatul se pune alternîndu-se cu piept şi ceapă pe beţişoare pentru frigărui sau pe ace şi se frige pe reţeaua de grătar unsă cu slănină, întorcîndu-se periodic. Imediat după frigere se presară cu piper. Se serveşte cu legume de sezon şi se stropeşte cu mujdei.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1898
- Populația:
- 611 locuitori
Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.