21 ianuarie 2011, 17:41 views 16434

Frigărui din ficat la grătar

Ingrediente:

•    500 g ficat de porc sau vită,
•    100 g piept afumat,
•    2-3 cepe,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    3-4 linguri de mujdei.

Mod de preparare:

Ficatul spălat şi curăţat de vită sau de porc se taie bucăţi, se sară. Pieptul afumat se taie felii, ceapa − inele. Ficatul se pune alternîndu-se cu piept şi ceapă pe beţişoare pentru frigărui sau pe ace şi se frige pe reţeaua de grătar unsă cu slănină, întorcîndu-se periodic. Imediat după frigere se presară cu piper. Se serveşte cu legume de sezon şi se stropeşte cu mujdei.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
359 locuitori

Chetroşeni este un sat din cadrul comunei Mireşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Chetroşeni a fost menționat documentar în anul 1636.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.