Costiţă de porc la grătar
Ingrediente:
• 1 kg de costiţe de porc cu carne pe ele,
• 1 l de bere,
• 1 linguriţă de paprica,
• 1 linguriţă de muştar uscat,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Înlăturaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi-le bucăţi pentru porţii, presăraţi cu sare şi piper, amestecaţi, turnaţi deasupra bere şi lăsaţi să se marineze timp de 3-6 ore. Coaceţi-le pe grătarul încins, uns cu ulei vegetal.
A se servi cu legume de sezon, murături, mujdei sau adjica.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1622
- Populația:
- 1650 locuitori
Roşcani este un sat şi comună din raionul Străşeni. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 6 m de orașul Strășeni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1650 de oameni. Satul Roșcani a fost menționat documentar în anul 1622.