![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Piept de porc la grătar
Ingrediente:
- 1 kg piept de porc,
- 2 linguri ulei,
- 3 linguri vin alb sec,
- 1-2 cepe,
- sare,
- piper negru boabe,
- foi de dafin,
- 1 mănunchi verdeaţă,
- 4-5 linguri mujdei.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi cu oase (cîte 1-2 bucăţi la porţie), se presară cu sare, cu ceapă tăiată mărunt, se stropeşte cu vin şi cu ulei, se adaugă piper boabe măcinat măşcat, 2-3 foi de dafin, crenguţe de verdeaţă, se amestecă, se presează şi se marinează la rece 4-6 ore. După aceasta mirodeniile se înlătură. Carnea se prăjeşte la grătar pînă este gata.
Cînd se serveşte se toarnă mujdeiul peste carne.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1630
- Populația:
- 2618 locuitori
Brînza este un sat şi comună din raionul Cahul. Brînza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2618 oameni. Satul Brînza a fost menționat documentar în anul 1630.