
Piept de porc la grătar
Ingrediente:
- 1 kg piept de porc,
- 2 linguri ulei,
- 3 linguri vin alb sec,
- 1-2 cepe,
- sare,
- piper negru boabe,
- foi de dafin,
- 1 mănunchi verdeaţă,
- 4-5 linguri mujdei.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi cu oase (cîte 1-2 bucăţi la porţie), se presară cu sare, cu ceapă tăiată mărunt, se stropeşte cu vin şi cu ulei, se adaugă piper boabe măcinat măşcat, 2-3 foi de dafin, crenguţe de verdeaţă, se amestecă, se presează şi se marinează la rece 4-6 ore. După aceasta mirodeniile se înlătură. Carnea se prăjeşte la grătar pînă este gata.
Cînd se serveşte se toarnă mujdeiul peste carne.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1855
- Populația:
- 1202 locuitori
Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ştefăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1202 oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1855.