Carne de oaie la grătar
Ingrediente:
• 1 kg de carne de oaie,
• 2 linguri de ulei vegetal,
• 2-3 linguri de vin sec alb,
• 4-5 linguri de mujdei,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală) tăiată transversal cîte o bucată la porţie, se pune într-un vas separat, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin, cu ulei vegetal şi se lasă să se marineze circa 4-5 ore. Înainte de se prăji rotiţi carnea în formă de spirală (cu partea mai groasă înăuntru) şi îmbrăcaţi-o pe un ac pentru frigărui. Ungeţi reţeaua grătarului cu slănină afumată, frigeţi carnea de oaie pînă e gata la foc domol.
Înainte de a servi carnea scoateţi-o de pe acele pentru frigărui pe o farfurie sau un platou. Mujdeiul se serveşte separat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 63 locuitori
Socolovca este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Socolovca alcătuia 63 de oameni în anul 2004. Satul Socolovca a fost înființat în anul 1925.