Şniţel din carne de oaie la grătar
Ingrediente:
• 800 g carne de oi,
• 1 lingură ulei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 2 linguri verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
Se ia carnea de la piept, se curăţă de tendoane şi se taie cîte o bucată pentru o porţie. Oasele se curăţă de grăsime şi pelicule. Carnea se bate uşor, se unge cu ulei şi se lasă pentru 10-15 minute. Carnea se prăjeşte la grătar pe ambele părţi pînă este gata. Îndată după ce este gata, se sărează şi se pipărează.
Se serveşte cu mujdei.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1623
- Populația:
- 71 locuitori
Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.