File de carne de vită la grătar
Ingrediente:
• 1 kg file de carne de vită,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 2 linguri de vin sec,
• ½ mănunchi de verdeaţă,
• 1/3 praz, sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
La prepararea acestui fel de mîncare se foloseşte file din carne de vită sau viţel (marginea groasa cu diametrul de macră mare). Carnea se curăţă de pelicule şi se taie cam de 6-7 cm, fără să se bată, cu un cuţit subţire sau cu o andrea se fac cîteva împunsături, se face ruladă, se unge cu ulei vegetal, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin şi se lasă să se marineze 1,5-2 ore, adăugîndu-se verdeaţa, prazul.
Fileul se îmbracă pe un ac pentru frigărui şi se frige pe reţeaua încinsă a grătarului, unsă cu slănină afumată, se întoarce periodic pe toate părţile ca să se prăjească uniform. Mujdeiul se serveşte separat.
Acest fel de bucate va fi pe placul acelora dintre dumneavoastră care preferaţi carnea suculentă cu sos roz.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- Populația:
- 3108 locuitori
Trinca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Trinca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Drăghiște, la 25 km de orașul Edineț și la 40 de km de stația de cale ferată Lipcani. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3108 oameni.