Escalop la grătar
Ingrediente:
• 700 g piept de porc fără oase,
• 1 lingură de ulei vegetal,
• ¼ pahar de mujdei,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Macra de porc prelucrată fără oase se taie transversal pe fibre (cîte 2 bucăți la porţie), se bat uşor, se sărează, se prăjesc pe ambele părţi pe reţeaua grătarului unsă cu slănină afumată şi încinsă. Imediat după frigere de presară cu piper. Înainte de se servi se stropeşte cu mujdei.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1586
- Populația:
- 356 locuitori
Socola este un sat din cadrul comunei Vadul-Raşcov, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul se află la o distanță de 9 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Socola este atestat documentar în 1586.