Ficat de pasăre de casă la grătar
Ingrediente:
• 400 g de ficat,
• 100 g de şuncă sau muşchi afumat,
• 1-2 cepe,
• ½ pahar de sos „mujdei”,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se taie felii, se pune în apă fierbîndă sărată pe 1-2 minute, se strecoară, se spală, se usucă.
Şunca sau muşchiul afumat se taie cubuleţe de dimensiuni medii, ceapa – inele. Alternînd ficatul de găină, bucăţelele de şuncă, ceapa, puneţi-le pe beţişoarele pentru frigărui şi frigeţi-le pe reţeaua de grătar unsă cu slănină, după ce le scoateţi de pe grătar, presăraţi-le cu piper măcinat.
Ficatul gata poate fi servit cu legume de sezon. Mujdeiul se serveşte separat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1573
- Populația:
- 1267 locuitori
Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni. Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.