19 octombrie 2010, 14:18 views 18690

Frigărui cu ciuperci proaspete la grătar

Ingrediente:

  • 800 g ciuperci albe (shampignons, mînătărci, pitărci),
  • 2 cepe,
  • 100 g şuncă,
  • 100 g slănină,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • sare de lămîie.

Mod de preparare:

Mai întîi ciupercile se pun pentru puţin timp în apă rece, în care s-a dizolvat un pic sare de lămîie, se înlătură pulpa ciupercilor mai măşcate (ciupercile mai mărunte si folosesc întregi), apoi se fierb 5-10 minute în apă cu puţină sare, se strecoară. Ceapa se taie inele, şunca şi slănina se taie felii subţiri. Ciupercile fierte, ceapa, şunca şi slănina se pun pe rînd pe un beţişor de lemn şi se prăjesc la grătar. Îndată după prăjire se piperează (nu se recomandă să se pipereze shampignons, pentru că piperul le ia din gustul fin). Puteţi prăji frigăruii şi în tigaie, pentru aceasta beţişoarele de lemn trebuie  să nu depăşească în lungime diametrul tigăii.

Se servesc cu legume proaspete. Frigăruii pot fi pregătiţi şi din ciuperci uscate. Acestea se aleg, se spălă şi se moaie în lapte diluat cu apă pe 3-5 ore, apoi se spălă cu apă fierbinte, se strecoară şi se pregătesc cum este descris mai sus.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.