19 octombrie 2010, 10:01 views 24759

Friptură în ulcele ca la mama acasă

Ingrediente:

  • 2 ouă,
  • 4 linguri ulei,
  • 300 g fileu de pui,
  • 150 g carne de porc,
  • 3-4 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 8 clătite subţiri.

Pentru umplutură:

  • ½ kg brînză de vaci,
  • 2 ouă,
  • sare.

Mod de preparare:

Se pregătesc clătitele, fiecare se taie în 3-4 părţi. Brînza se amestecă cu ouă şi sare, acest amestec se înveleşte în clătite - cîte 6-8 clătite la o porţie. Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori, se adaugă ouăle, laptele, sarea şi piperul, se amestecă bine şi se formează chifteluţe mici - cîte 6-8 la o porţie - şi se fierb la aburi. Clătitele se aşează în ulcele, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C timp de 5-7 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
3615 locuitori

Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.