Ciulama de pui
Ingrediente:
• 2 pui,
• 1 morcov,
• ½ rădăcină de pătrunjel,
• 2-3 pahare de ciuperci mărunte,
• 3 linguri de unt,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 2 cepe,
• 3-4 linguri de vin,
• sare,
• piper negru măcinat şi boabe,
• foi de dafin,
• verdeaţă de pătrunjel şi mărar.
Mod de preparare:
Într-o caserolă cu apă fierbîndă sărată punem rădăcina de pătrunjel curăţată şi tăiată, morcovul, un buchet de verdeaţă, foi de dafin, piper negru boabe, ciuperci (schampignonis) şi lăsăm să fiarbă circa 10 minute. Apoi punem puii tăiaţi bucăţi şi spălaţi, o bucăţică de slănină, turnăm vinul alb de masă, apa, astfel ca să fie acoperiţi 1/3 din ei, se lasă să fiarbă înăbuşit, timp de 30-40 minute. Se scot ciupercile şi puii, se strecoară bulionul.
Prepararea sosului: Se prăjeşte în unt făina, se diluează cu bulion, se fierbe 15-20 minute, mestecînd periodic, astfel ca să nu se formeze cocoloaşe, strecuraţi, adăugaţi ceapa şi ciupercile tăiate mărunt (cele mici se pun întregi, cele mari se taie în jumătate, săraţi fierbeţi la foc domol timp de 5-10 minute.
Înainte de a fi servit în sosul gata se adaugă bucăţile de pui şi se mai fierbe timp de 5 minute, la sfîrşit se adaugă o bucăţică de unt.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1795
- Populația:
- 1547 locuitori
Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.