Curcan (curcă) umplut cu tăieţei şi măruntaie
Ingrediente:
• 1 curcan (curcă) (2-2,5 kg),
• măruntaie de pasăre,
• tăieţei de casă, 4 pahare (vezi reţeta „Tăieţei de casă”),
• 0,5 pahare de ulei vegetal,
• 2-3 cepe,
• 2 linguri de unt,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Curcanul prelucrat se pune în apă sărată (2 linguri la 1 litru de apă) pentru 6-8 ore, scurgeţi apoi apa, uscaţi curcanul, ungeţi pe dinafară şi pe dinăuntru cu sare şi piper. Fierbeți tăieţeii pînă sînt gata (vezi reţeta „Tăieţei de casă”), strecuraţi-i. Măruntaiele prelucrate (pipota, inima, rinichii, plămînii, ficatul) tăiaţi mărunt şi prăjiţi în ulei (pipota şi inima pot fi fierte în prealabil). Ceapa curăţată se taie cubuleţe şi se rumeneşte în ulei pînă la culoarea aurie. În tăieţeii fierţi se adaugă ceapă, măruntaiele, se adaugă sare, piper se amestecă. Umpleţi curcanul marinat, coaseţi-l cu aţă albă, ungeţi-l cu unt. Puneţi curcanul într-o tavă unsă cu ulei şi coaceţi-l la temperatura de 160-170 de grade timp de 2 ore în dependenţă de cît de tînără e pasărea.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1649
- Populația:
- 2183 locuitori
Albineţul Vechi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rediul de Sus, Rediul de Jos, Albineţul Vechi și Albineţul Nou. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2183 de oameni. Satul Albineţul Vechi a fost menționat documentar în anul 1649.