21 ianuarie 2011, 16:58 views 16813

Raţă în sos de vişine

Ingrediente:
•    1 raţă (1,2-1,5kg),
•    4 linguri de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Pentru sos:
•    2 pahare de vişine proaspete sau congelate,
•    1 pahar de vin roşu,
•    3 buc. de cuişoare,
•    3-5 boabe de cuişoare englezeşti.

Mod de preparare:

Raţa spălată tăiaţi-o bucăţi, săraţi-o, piperaţi-o, prăjiţi-o în ulei vegetal pînă formează o coajă aurie, turnaţi o cantitate mică de apă şi fierbeţi înăbuşit cu capac pînă este gata. Turnaţi sosul de vişine peste raţa gata şi mai lăsaţi pe foc timp de 2-3minute. A se servi fierbinte.

Prepararea sosului: Scoateţi sîmburii de la vişine, turnaţi vinul, fierbeţi înăbuşit la foc domol într-un vas emailat, pînă vişinele sînt fierte. Adăugaţi cuişoarele englezeşti, lăsaţi să mai fiarbă timp de 3-5 minute, scoateţi apoi cuişoarele. Treceţi masa prin sită sau mărunţiţi-o în blender.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
61 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 9 km de orașul Sîngerei și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 61 de oameni. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.