Raţă în sos de vişine
Ingrediente:
• 1 raţă (1,2-1,5kg),
• 4 linguri de ulei vegetal,
• sare,
• piper negru măcinat.
Pentru sos:
• 2 pahare de vişine proaspete sau congelate,
• 1 pahar de vin roşu,
• 3 buc. de cuişoare,
• 3-5 boabe de cuişoare englezeşti.
Mod de preparare:
Raţa spălată tăiaţi-o bucăţi, săraţi-o, piperaţi-o, prăjiţi-o în ulei vegetal pînă formează o coajă aurie, turnaţi o cantitate mică de apă şi fierbeţi înăbuşit cu capac pînă este gata. Turnaţi sosul de vişine peste raţa gata şi mai lăsaţi pe foc timp de 2-3minute. A se servi fierbinte.
Prepararea sosului: Scoateţi sîmburii de la vişine, turnaţi vinul, fierbeţi înăbuşit la foc domol într-un vas emailat, pînă vişinele sînt fierte. Adăugaţi cuişoarele englezeşti, lăsaţi să mai fiarbă timp de 3-5 minute, scoateţi apoi cuişoarele. Treceţi masa prin sită sau mărunţiţi-o în blender.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1497
- Populația:
- 1375 locuitori
Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.