Gîscă umplută cu orez, gutuie, mere
Ingrediente:
• 1 gîscă de 2-2,5 kg,
• 1,5 pahar de orez,
• 1-2 mere,
• 0,5-1 gutui,
• 0,5 pahar de stafide,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 3-4 linguri de ulei vegetal.
Mod de preparare:
Gîsca prelucrată se pune în apă rece sărată pentru 6-8 ore (2 linguri de sare la 1 l de apă). Scoateţi apoi gîsca, lăsaţi apa să se scurgă, frecaţi-o pe dinafară şi pe dinăuntru cu sare şi piper. Lăsaţi-o să se marineze. Curăţaţi gutuile de coajă şi seminţe, tăiaţi-le felii subţiri sau cubuleţe. Înlăturaţi şi seminţele cu cotor cu tot de la mere, tăiaţi-le felii. Spălaţi stafidele şi turnaţi peste ele apă clocotindă. Faceţi un terci fărîmicios din orez (1 la 2). Adăugaţi în terci fructele tăiate felii şi stafidele, săraţi şi amestecaţi. Umpleţi gîsca, coaseţi cu aţă albă, ungeţi gîsca cu ulei vegetal şi daţi la cuptor într-o tavă unsă, la temperatura de 160 grade pentru 2-2,5 ore în dependență de cît e de tînără pasărea, umeziţi periodic cu sucul care se elimină. Înainte de a fi servită scoateţi aţa, ornaţi gîsca cu verdeaţă şi legume.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1420
- Populația:
- 2730 locuitori
Sadova este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Sadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Amplasat în zona Codrilor, satul Sadova este situate la o distanţă de 14 km de oraşul Călăraşi şi la 48 km de Chşinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2730 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sadova datează din anul 1420.