Raţă coaptă în bostan
Ingrediente:
• 1 raţă (de circa 2 kg),
• 1 bostan oval (3-3,5 kg),
• 1 kg de mere,
• ½ de pahar de ulei vegetal,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de dafin,
• 1 gutuie,
• 1 lămîie (la dorinţă).
Mod de preparare:
Raţa pregătită se taie bucăţi mari (8-10 bucăţi), se sară, se piperează, se prăjeşte în ulei încins pînă se rumeneşte bine. Bostanul se spală, se taie capacul, se curăţă de seminţe, se înlătură o parte din pulpă astfel ca să rămînă destul loc pentru ingrediente.
Curăţaţi merele de seminţe şi cotor, gutuia de coji şi de cotor, tăiaţi lămîia felii.
Puneţi raţa în bostan, împreună cu fructele. Acoperiţi bostanul cu capacul şi daţi-l la cuptor la temperatura de 160 de grade pentru 1,5-2 ore pînă e gata (se verifică dacă e gata raţa).
Se serveşte în bostan, care se foloseşte şi ca garnitură la carnea de raţa.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 1300 locuitori
Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.