Zraze din carne de găină de casă cu ciuperci
Ingrediente:
• 300 g de fileu din carne de găină,
• 300 g de carne de porc,
• 2-3 ouă,
• 3-4 linguri de ulei vegetal,
• 2 linguri de unt,
• 0,5pahar de făină de grîu,
• 2 linguri de lapte,
• sare,
• piper negru măcinat.
Pentru tocătură:
• 6-8 shampignons,
• 1 ceapă,
• 2 linguri de unt,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Carnea de găină şi de porc se taie bucăţi, se trece prin maşina de tocat carne de 1-2 ori se adaugă ouăle, laptele, sarea, piperul. Se amestecă bine totul, se fac turte, în mijlocul fiecăreia se pune umplutura, marginile se unesc, se prind cu scobitori, se trec prin făină şi se prăjesc pe tigaia încinsă bine cu ulei vegetal, apoi se dau la cuptor pentru puțin timp. Înainte de fi servite se stropesc cu unt topit.
Prepararea tocăturii: ceapa pregătită se taie cubuleţe mărunte, shampignons felii. Ciupercile se prăjesc în unt. Se adaugă sare, se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1618
- Populația:
- 7570 locuitori
Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.