Pui umplut
Ingrediente:
- 1 pui,
- 2 cepe,
- 4 linguri unt topit,
- 3-4 linguri bulion de carne,
- 2 linguri smîntînă,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Pentru umplutură:
- 2 morcovi,
- 3 mere,
- 1 praz,
- 2 linguri unt topit,
- nucuşoară,
- sare,
- 2 linguri verdeaţă de mărar pătrunjel şi ţelină tocate.
Mod de preparare:
Puiul prelucrat se sărează, se pipărează pe dinăuntru şi pe dinafară, se unge cu unt. Pulpele se bagă în tăietura de la burtă, iar aripile se lipesc de spate. Toate se fixează cu aţe. Se umple, burta se coase cu aţă. Puiul se rumeneşte, apoi se pune într-un ceaun mic. Se adaugă unt, bulion, se pun 2 cepe întregi, se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Periodic puiul se întoarce şi se udă cu sosul, în care se înăbuşă. Cu 10-15 minute înainte de a se lua de pe foc, capacul se scoate şi puiul se unge cu smîntînă. Cînd este gata, puiul se taie de-a lungul, apoi - de-a curmezişul şi se pune în farfurii. Deasupra se toarnă sos şi se presară cu verdeaţă.
Puiul se serveşte cu cartofi prăjiţi.
Prepararea umpluturii: Morcovii se taie rondele şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa mărunţită, verdeaţa, nucşoara pisată, merele curăţate de coaji şi tăiate felii. Se sărează si se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1920
- Populația:
- 182 locuitori
Calinovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Conform datelor din anul 1998, populaţia satului constituia 182 de oameni. Satul Calinovca a fost întemeiat în anul 1920.