![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Pui cu legume
Ingrediente:
- 1 pui întreg,
- 2 cepe,
- 2 ardei dulci,
- 6-8 ciuperci,
- 2 roşii,
- 1 dovlecel,
- 1 vînătă,
- 2-3 căţei de usturoi,
- 4 linguri ulei,
- ½ pahar vin alb sec,
- 2 linguri verdeaţă,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se piperează, se prăjeşte într-o tigaie pînă la obţinerea unei cruste rumene. Legumele se taie felii mari, se adaugă la pui, se rumenesc. Se toarnă vinul, se sărează, se piperează. Se căleşte pînă carnea devine moale. Cu 2-3 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă usturoiul şi verdeaţa tocate.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1867
- Populația:
- 550 locuitori
Parcani este un sat din cadrul comunei Răciula, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 550 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1867.