21 ianuarie 2011, 17:50 views 29155

Ficat de găină în sos de smîntînă

Ingrediente:

•    400 g ficat de găină,
•    2-3 ciuperci champignons,
•    1 ceapă,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    1 lingură de brînză de vaci,
•    1 lingură de făină de grîu,
•    1 lingură de unt sau margarină,
•    2 pahare de smîntînă nu foarte grasă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de salată.

Mod de preparare:

Opăriţi ficatul, spălaţi-l, tăiaţi-l bucăţele şi prăjiţi-l. Adăugaţi ceapa prăjită, ciupercile tăiate şi prăjite, sare, piper, mai lăsaţi să se prăjească toate împreună timp de 3-4 minute. Apoi turnaţi sosul de smîntînă şi peste 2-3 minute scoteaţi-l de foc .
A se servi cu legume proaspete şi verdeaţă.

Prepararea sosului: prăjiţi făina în unt mestecînd continuu pînă se face crem la culoare, continuaţi să mestecaţi, adăugaşi smîntîna cu un jet subţire, adăugaţi sare, amestecaţi aduceţi pînă la fierbere. Dacă sînt cocoloaşe strecuraţi sosul.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1369 locuitori

Sărata-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata-Răzeşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de oameni. Satul Sărata-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.