21 ianuarie 2011, 17:50 views 29917

Ficat de găină în sos de smîntînă

Ingrediente:

•    400 g ficat de găină,
•    2-3 ciuperci champignons,
•    1 ceapă,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    1 lingură de brînză de vaci,
•    1 lingură de făină de grîu,
•    1 lingură de unt sau margarină,
•    2 pahare de smîntînă nu foarte grasă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de salată.

Mod de preparare:

Opăriţi ficatul, spălaţi-l, tăiaţi-l bucăţele şi prăjiţi-l. Adăugaţi ceapa prăjită, ciupercile tăiate şi prăjite, sare, piper, mai lăsaţi să se prăjească toate împreună timp de 3-4 minute. Apoi turnaţi sosul de smîntînă şi peste 2-3 minute scoteaţi-l de foc .
A se servi cu legume proaspete şi verdeaţă.

Prepararea sosului: prăjiţi făina în unt mestecînd continuu pînă se face crem la culoare, continuaţi să mestecaţi, adăugaşi smîntîna cu un jet subţire, adăugaţi sare, amestecaţi aduceţi pînă la fierbere. Dacă sînt cocoloaşe strecuraţi sosul.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1501 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Sîngereii Noi, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.57 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.11 km. Mărinești este situat la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1501 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.