19 octombrie 2010, 10:35 views 20526

Vinete cu umplutură de carne de pui

Ingrediente:

  • 200 g file de pui,
  • 2 vinete de mărime medie,
  • 3 linguri maioneză,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 2 linguri caşcaval ras,
  • 1 linguriţă făină,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se fierbe fileul de pui. Vinetele se curăţă de peduncul şi se taie în două de-a lungul. Cu o lingură se scoate o parte din pulpă. Pulpa tocată se prăjeşte în ulei, se adaugă carnea de pui, se încălzește, se adaugă 1 lingură cașcaval ras, usturoiul, 1,5 lingură  maioneză, se amestecă, se umplu vinetele cu masa obţinută şi se dă la cuptor pentru 15 minute la 150 de grade. Restul caşcavalului, maionezei, făina se amestecă, se ung vinetele, şi se mai ţin la cuptor 3-5 minute la 170 grade pînă se obţine o crustă rumenă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
455 locuitori

Suvorovca este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 455 de oameni. Satul Suvorovca a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.