
Raţă înăbuşită cu prune uscate
Ingrediente:
• 1 raţă,
• 2 cepe,
• 1 morcov,
• 1 rădăcină de pătrunjel,
• 2 roşii,
• 3 pahare prune uscate,
• 5 mere,
• 3 linguri ulei,
• 3 linguri smîntînă,
• 1 lingură de pastă de roşii,
• 2-3 linguri apă,
• sare,
• foi de salată verde.
Mod de preparare:
Raţa se taie bucăţi, se presară cu sare şi se rumeneşte în ulei. Apoi carnea se pune într-un ceaun, se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate cuburi, smîntînă, pasta de roşii, puţină apă, sare, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă. Prunele se opăresc, sîmburii se înlătură, merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Cînd carnea devine moale, se adaugă prunele şi merele, şi se mai înăbuşă puţin.
Carnea se serveşte cu sosul în care a fiert înăbuşit, cu prune şi felii de roşii. Se garniseşte cu foi de salată verde.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1650
- Populația:
- 888 locuitori
Cuzmin este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 888 de oameni. Satul Cuzmin a fost menționat documentar în anul 1650.