Antricot nistrean
Ingrediente:
- 600 g carne de vită,
- 1 lingură ulei,
- 1 lingură de vin sec de masă,
- 2 linguri untură,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2-3 căţei de usturoi.
Pentru garnitură:
- 8 cartofi,
- 4 gogoşari marinaţi,
- 4-5 crenguţe verdeaţă,
- foi de salată verde.
Mod de preparare:
Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se prăjeşte pe ambele părţi într-o tigaie cu untură călită. În tigaia în care s-a prăjit carnea, se toarnă 2-3 linguri de apă amestecată cu bulion, se adaugă usturoi pisat, se dă în clocot şi se strecoară.
Antricoatele se servesc cu sos, cartofi prăjiţi şi gogoşari marinaţi, se garnisesc cu verdeaţă şi foi de salată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1559
- Populația:
- 1620 locuitori
Singureni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Singureni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea Singureni se află la distanța de 40 km de orașul Rîșcani și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1620 de oameni. Satul Singureni a fost menționat documentar în anul 1559.