Antricot nistrean
Ingrediente:
- 600 g carne de vită,
- 1 lingură ulei,
- 1 lingură de vin sec de masă,
- 2 linguri untură,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2-3 căţei de usturoi.
Pentru garnitură:
- 8 cartofi,
- 4 gogoşari marinaţi,
- 4-5 crenguţe verdeaţă,
- foi de salată verde.
Mod de preparare:
Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se prăjeşte pe ambele părţi într-o tigaie cu untură călită. În tigaia în care s-a prăjit carnea, se toarnă 2-3 linguri de apă amestecată cu bulion, se adaugă usturoi pisat, se dă în clocot şi se strecoară.
Antricoatele se servesc cu sos, cartofi prăjiţi şi gogoşari marinaţi, se garnisesc cu verdeaţă şi foi de salată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1660
- Populația:
- 2860 locuitori
Negureni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobruşa, Negureni și Chersac. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Negureni a fost menționat documentar în anul 1660.