"Brisole" moldoveneşti
Ingrediente:
- 600 g file de vită,
- 2 linguri ulei sau untură de porc,
- 5-6 căţei de usturoi,
- ½ linguri ulei,
- 1 lingură vin alb sec,
- 1 linguriţă făină de grîu,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
La usturoiul pisat cu sare se adaugă piperul negru, uleiul, vinul, verdeaţa şi se amestecă. Cu acest amestec se ung feliile bătute de carne, din care apoi se formează rulade, se trec prin faină, se prind cu scobitori. Brisolele se prăjesc în untură sau în ulei, periodic turnîndu-se deasupra lor din zeama pe care o lasă carnea, apoi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, scobitorile se scot, se toarnă zeama lăsată de carne, se ornează cu legume proaspete se presără cu verdeaţă.
Ca garnitură se recomandă cartofi prăjiţi sau tăiţeii de casă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1622
- Populația:
- 1725 locuitori
Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.