"Brisole" moldoveneşti
Ingrediente:
- 600 g file de vită,
- 2 linguri ulei sau untură de porc,
- 5-6 căţei de usturoi,
- ½ linguri ulei,
- 1 lingură vin alb sec,
- 1 linguriţă făină de grîu,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
La usturoiul pisat cu sare se adaugă piperul negru, uleiul, vinul, verdeaţa şi se amestecă. Cu acest amestec se ung feliile bătute de carne, din care apoi se formează rulade, se trec prin faină, se prind cu scobitori. Brisolele se prăjesc în untură sau în ulei, periodic turnîndu-se deasupra lor din zeama pe care o lasă carnea, apoi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, scobitorile se scot, se toarnă zeama lăsată de carne, se ornează cu legume proaspete se presără cu verdeaţă.
Ca garnitură se recomandă cartofi prăjiţi sau tăiţeii de casă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1809
- Populația:
- 1020 locuitori
Colosova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crasnaia Besarabia, Pobeda și Colosova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Grigoriopol și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Colosova alcătuia 1020 de oameni în anul 2000. Satul Colosova a fost întemeiat în anul 1809 cu denumirea Bergdorf.