Carne de vită ca la ţărani
Ingrediente:
- 600 g carne de vită,
- 3 linguri de vin sec,
- ½ pahar arpagic,
- 1/3 pahar ulei sau 4 linguri margarină,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de dafin,
- 3-4 roşii,
- 1½ pahare fasole,
- 3-4 căţei de usturoi,
- 2 linguri de verdeaţă tocată,
- 4-5 crenguţe de pătrunjel.
Mod de preparare:
Carnea de la marginea groasă sau subţire se tăie cîte 1 bucată la porţie, se bate, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei, cu vin sec, se adaugă o crenguţă de pătrunjel, foile de dafin, cîţiva bulbi de arpagic, se amestecă totul, se presează bine în vas şi se lasă pentru 25-30 minute să se marineze. În timpul marinarii se amestecă de 2 ori. Foile de dafin şi pătrunjelul se scot de a se pune la prăjit. Carnea se rumeneşte cu ceapă, se pune în ceaun, se adaugă roşiile tocate, fasolea fiartă, sarea, piperul, verdeaţa tocată, usturoiul pisat şi vinul. Se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor ca să se înăbuşe timp de 30-40 minute.
Dacă mîncarea se pregăteşte din alte feluri de carne, atunci după prăjire se toarnă bulion, se înăbuşă, apoi se pune fasolea şi se mai înăbuşă cum s-a descris mai sus.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XIX
- Populația:
- 0 locuitori
Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.