18 octombrie 2010, 12:28 views 20538

Carne de vită cu fasole verde

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită,
  • 600 g fasole verde,
  • 3 linguri de untură de porc,
  • 4-5 cepe,
  • 1 pahar  de bulion,
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se prăjeşte uşor. Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte. Fasolea se taie, se fierbe 3-5 minute, se strecoară şi se prăjeşte uşor. Se pun în ceaun, pe rând, ceapa, carnea şi fasolea, se adaugă zeama de lămâie, sarea, piperul şi foile de dafin, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă până este gata.

Carnea se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
342 locuitori

Taraclia este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Cantemir și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.