Carne de vită cu fasole verde
Ingrediente:
- 600 g carne de vită,
- 600 g fasole verde,
- 3 linguri de untură de porc,
- 4-5 cepe,
- 1 pahar de bulion,
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie,
- 3-4 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se prăjeşte uşor. Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte. Fasolea se taie, se fierbe 3-5 minute, se strecoară şi se prăjeşte uşor. Se pun în ceaun, pe rând, ceapa, carnea şi fasolea, se adaugă zeama de lămâie, sarea, piperul şi foile de dafin, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă până este gata.
Carnea se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1503
- Populația:
- 2885 locuitori
Roşu este un sat şi comună din raionul Cahul. Roşu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2885 de oameni. Satul Roșu a fost menționat documentar în anul 1503.