Carne de vită cu gutuie
Ingrediente:
• 800g de carne de vită,
• 2-3linguri de unt topit,
• 2 linguri de ulei vegetal,
• 3-4 gutuie,
• 1lingură de făină,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Prelucraţi carnea, tăiaţi-o bucăţi săraţi-o, piperaţi-o, prăjiţi-o pînă se formează o coajă rumenă, iar cînd e aproape gata se adaugă făina, se prăjeşte cu carnea, se pune toată masa în ceaun, se toarnă apă fierbinte sau bulion, se sară se piperează, se fierbe înăbuşit pînă devine moale. Gutuile se spală, se taie în 2-4-6 părţi (în dependenţă de mărime), se scoate mijlocul cu seminţele, se taie felii, se prăjesc pînă devin roz, se adaugă în carne se pune capacul şi se dă la cuptor, se lasă pînă e gata.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1783
- Populația:
- 1358 locuitori
Suhuluceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Satul are o suprafaţă de circa 1.41 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.58 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghermăneşti și Suhuluceni. Localitatea se află la distanţa de 36 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Suhuluceni a fost menționat documentar în anul 1783.