18 octombrie 2010, 13:48 views 30405

Carne de vită înăbuşită cu legume

Ingrediente:

  • 700 g carne de vită,
  • 1/3 pahar ulei,
  • 2-3 cepe,
  • 2 vinete,
  • 2 pahare fasole verde,
  • 1 morcov,
  • 2 rădăcini pătrunjel,
  • 5-6 roşii,
  • 1/3 pahar vin,
  • 3 ardei graşi, sare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • 1-2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se spală, se usucă, se taie bucăţele, se bate, se presară cu sare, piper şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă, periodic amestecîndu-se, pînă carnea devine moale. Vinetele se curăţă, se taie rondele cu grosimea 3-4 cm, se opăresc, se storc şi se prăjesc pe ambele părţi. Fasolea se curăţă de aţe şi se taie în două. Ardeii se opăresc, se înlătură pedunculul şi seminţele, se spălă şi se taie fidea. Fasolea şi ardeii se prăjesc în ulei. Carnea prăjită se amestecă cu legume, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, sarea, piperul, verdeaţa, se toarnă vinul şi se înăbuşă 25-35 minute. Foile de dafin şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.

Carnea se serveşte presărată cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
40 locuitori

Ciobanovca este un sat din cadrul comunei Grinăuți, raionul Rîşcani. Satul este situat la 35 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de locuitori. Satul Ciobanovca a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.