18 octombrie 2010, 12:44 views 21265

Carne de vită cu praz

Ingrediente:

  • 700 g carne de vită,
  • 2 fire praz,
  • 4-5 linguri verdeaţă tăiată,
  • 4-5 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • ½ pahar vin alb sec,
  • ½ lingură făină,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 5-6 roşii,
  • 1-2 ardei graşi roşii,
  • foi de dafin.

Mod de preparare:

Carnea de la pulpă se taie felii, se bate, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte cu ulei pe ambele părţi. Prazul se taie inele, se pune pe fundul ceaunului, deasupra se pune carnea prăjită, pe carne - roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate, se acoperă cu ceapă, se adaugă pastă de ardei graşi şi sare. Se acoperă cu  un capac şi se înăbuşă la cuptor. Cu 15 minute înainte de a se scoate din cuptor se toarnă vinul, se pun foi de dafin, piper, verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
2003 locuitori

Caşunca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Caşunca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2003 oameni. Satul Caşunca a fost înființat în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.