Carne de vită cu praz
Ingrediente:
- 700 g carne de vită,
- 2 fire praz,
- 4-5 linguri verdeaţă tăiată,
- 4-5 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- ½ pahar vin alb sec,
- ½ lingură făină,
- 2 căţei de usturoi,
- 5-6 roşii,
- 1-2 ardei graşi roşii,
- foi de dafin.
Mod de preparare:
Carnea de la pulpă se taie felii, se bate, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte cu ulei pe ambele părţi. Prazul se taie inele, se pune pe fundul ceaunului, deasupra se pune carnea prăjită, pe carne - roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate, se acoperă cu ceapă, se adaugă pastă de ardei graşi şi sare. Se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la cuptor. Cu 15 minute înainte de a se scoate din cuptor se toarnă vinul, se pun foi de dafin, piper, verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XVIII
- Populația:
- 1800 locuitori
Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.