Carne de vită cu frişcă
Ingrediente:
- 600 g fileu de vită,
- 1 lingură făină de grîu,
- 2 cepe,
- 3 linguri untură de porc,
- 1 pahar frişca,
- 5 roşii,
- 5-6 shampinioni,
- 2 linguri muştar,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Pentru garnitură:
- mămăligă cu unt.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi (cîte 2-3 la o porţie), se bate uşor, se presară cu sare, se unge cu muştar, se trece prin faină şi se rumeneşte pe toate părţile. Carnea se pune în ceaun, pe fiecare bucată se pune ceapă prăjită şi cîte o felie de roşie curăţată de pieliţă, se pipărează, se acoperă cu frişca şi se înăbuşă la capac pînă este gata. Cu puţin timp înainte de a fi gata se adaugă ciupercile fierte şi tăiate mărunt, sare şi verdeaţă.
Carnea se serveşte acoperită cu sosul în care s-a înăbuşit, se garniseşte cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1897
- Populația:
- 9325 mii locuitori
Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.