18 octombrie 2010, 14:31 views 20820

Carne de viţel înăbuşită cu ciuperci şi dovlecei

Ingrediente:

  • 800 g carne de viţel,
  • 3 linguri unt sau ulei,
  • 6-8 dovlecei,
  • 1 pahar de ciuperci proaspete,
  • 2-3 cepe,
  • ½ lingură făină de grîu,
  • ½ pahar fişcă,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

 Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte. Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte împreună cu carnea, amestecîndu-se periodic. Făina se adaugă se adaugă la sfîrşit. Toate se pun într-un ceaun, se toarnă bulionul fierbinte, se adaugă ciupercile tăiate feliuţe, sarea şi piperul. Carnea se înăbuşă cu capac pînă este aproape gata. Dovleceii tineri se spală se curăţă de peduncul şi coajă, se taie în lungime în 4-6 părţi, apoi bucăţele cu lungimea 5-6 cm, se prăjesc în ulei sau unt şi se sărează. Cu 15 minute înainte de a fi gata carnea, se adaugă dovleceii şi se toarnă frişca. Se dă la cuptor să se înăbuşe cu capac pînă este gata. Usturoi pisat puteţi adăuga la sfîrşit, dacă doriţi.

Înainte de a se servi, aranjaţi în farfurii carnea şi dovleceii, turnaţi sosul peste ele, presăraţi cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.