Carne bătută (bătuţele) de viţel cu legume în vin
Ingrediente:
- 600 g file de viţel,
- 2-3 cepe,
- 4 roşii,
- ½ pahar vin alb sec,
- 4 linguri ulei,
- 2/3 pahar caşcaval dat prin răzătoare,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Pentru garnitură:
- 300 g tăieţei cu mac,
- 100 g unt.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi (1 la o porţie) cu grosimea 2-3 cm şi se bate. Se presară cu sare şi piper se prăjeşte, se lasă la cald. În tigaia în care s-a prăjit carnea se prăjeşte ceapa tăiată semiinele şi roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Sarea, piperul, usturoiul pisat şi vinul se adaugă la urmă şi se înăbuşă puţin. În ceaun se pune carnea, deasupra se toarnă sosul de legume şi vinul, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă 10-15 minute. Cînd este gata, carnea se pune în farfurii. Caşcavalul se amesteca imediat cu sos, ca să se topească. Sosul se toarnă peste carne.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1555
- Populația:
- 2063 locuitori
Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.