15 octombrie 2010, 10:26 views 20404

Dejun ţărănesc

Ingrediente:

  • 6-8 ouă,
  • 150 g slănină,
  • ½ pahar smîntînă,
  • ½ lingură făină de grîu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri de unt.

Prima metodă de preparare:

Laptele, faina, ouăle, smîntîna, sarea şi piperul se amestecă şi se bat pînă la obţinerea unei mase omogene. Într-o tigaie călită se pune slănina sau şunca tăiată felii mari, se prăjeşte puţin, apoi se toarnă amestecul şi se coace la cuptor pînă este gata.

Se serveşte cu mămăligă.

A doua metodă de preparare:

Ouăle se bat cu sare şi smîntînă, într-o tigaie cu unt sau cu slănină prăjită se pun roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Se prăjesc 2-3 minute, apoi se toarnă amestecul şi se dă la cuptor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2250 locuitori

Hristovaia este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Hristovaia alcătuia 2250 de oameni în anul 2011. Satul Hristovaia a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.