Crap ca la Nistru
Ingrediente:
• 1 crap de vreo 2 kg,
• 1 roşie,
• 1/3 ardei dulce,
• 1/3 dovlecel,
• 1/3 vînătă,
• 4 ciuperci shampignions,
• 2 linguri ulei,
• 1 lingură zeama de lămîie,
• 2 foi de dafin,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Crapul curăţat de solzi se taie din ambele părţi de-a lungul coloanei vertebrale, de la cap pînă la coadă. Se înlătură atent oasele şi măruntaiele, se taie capul şi se spală. Fileul se pune cu pielea în jos, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu zeama de lămîie, se adaugă foi de dafin şi se pune pentru o oră la rece, la marinat. Ardeiul gras se taie fidea, ciupercii – feliuţe, dovlecei şi vinete – druguleţe. Pe o tava, unsă cu ulei se pune fileul de crap cu pielea în jos, alături se pune capul, se unge cu ulei, deasupra se pun legumele şi ciupercile. Toate se coc la cuptor, la temperatura de 180 de grade timp de 30-40 minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1632
- Populația:
- 4210 locuitori
Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.