Crap la grătar
Ingrediente:
- 1 kg de crap,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri vin alb sec,
- 1 lămîie,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Se ia fileul de peşte, se taie bucăţi (dacă crapul e mic - fileul se lasă întreg), se sărează, se stropeşte cu vin, ulei şi zeamă de lămîie, se marinează 30-40 minute. Fileul se prăjeşte puţin pe ambele părţi la grătar, apoi se dă la cuptor.
Se serveşte cu mujdei.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1910
- Populația:
- 546 locuitori
Mileştii Noi este un sat din cadrul comunei Răzeni, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 546 de oameni. Satul Mileştii Noi a fost înființat în anul 1910.