Crap în făină de porumb
Ingrediente:
- 1 crap mijlociu,
- ½ pahar făină de porumb,
- ½ pahar ulei,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru ceapă pane:
- 1 ceapă,
- 1 lingură făină de grîu,
- ½ pahar ulei.
Mod de preparare:
Crapul se curăţă şi se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin făină de porumb, se rumeneşte în ulei călit şi se coace la cuptor pînă este gata. Peştele se serveşte cu ceapă pane, "urs" din mămăligă cu brînză şi cu mujdei.
Prepararea cepei pane: Ceapa se taie inele, se trece prin faină de grîu şi se prăjeşte într-o cantitate mare de ulei călit.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1730
- Populația:
- 792 locuitori
Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.