15 octombrie 2010, 17:27 views 35063

Şalău cu legume la cuptor

Ingrediente:

  • 1 şalău(1,5 kg),
  • 1 vînătă,
  • 1 ardei dulce,
  • 1 dovlecel,
  • 5-6 ciuperci,
  • 2 roşii,
  • 3 linguri ulei,
  • 0,75 g unt.

Pentru marinată:

  • zeama unei lămîi,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 2 linguri sos de soia,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Peştele întreg se curăţă de solzi, măruntaie, se fac cîte patru tăieturi pe ambele părţi. Ingredientele pentru marinată se amestecă, se unge cu ele peştele, se lasă la marinat pentru 30-40 minute. Se dă la cuptor  cu marinata într-o tava unsă cu ulei pentru 40-45 minute la 180 de grade. Cu 15 minute înainte de a fi gata, în tăieturi se pune untul. Legumele curăţate se taie: ciupercile mari şi roşiile – în jumătăţi, vinetele şi dovleceii – druguleţi, ardeii – fidea măşcată. Legumele tăiate se ung cu ulei şi se dau la cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute. Se sărează.

Peştele copt se serveşte cu legume, verdeaţă, felii de lămîie.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.